Nyheter Kategorier
Nyheter
Snyggare, enklare, snabbare, bättre!
Inlagd av Micke Andersson Den 21 August 2015 09:10 AM

Nu går vi över på responsiv design, konto och anmälan enklare och snabbare. Betalhantering och redovisning mycket bättre!

Under helgen kommer vi att rulla ut den senaste versionen av KanslietOnline™ som innehåller en rad nya funktioner.

Om ca. 1 vecka följer nästa uppgradering med ny layout, möjlighet till fler navigeringsalternativ samt mobilanpassning!

Observera att ni som är administratörer måste uppdatera behörighetstabellerna i SYSTEM > ANVÄNDARGRUPPER > BEHÖRIGHET för att ni ska få tillgång till de nya funktionerna!

Som vanligt kommer det i början finnas kvar cachat innehåll från den gamla versionen, så saker kan upplevas som konstigt eller "fel", men uppdatera några gånger (CTRL + R eller CTRL + F5) så ska innehållet förnyas.


Sammanfattning

  1. Nya funktioner!
  2. Förbättrat!
  3. Mycket mer är på gång!

1. Nya funktioner

Fakturabetalning med BGMax-filer

Vi har byggt in stöd för import av s.k. BGMax-filer via bankgiro. Genom att importera dagens bankgirofil prickar du inbetalningarna automatiskt.

Samtidigt tar systemet ta hand om allt merarbete med påminnelseavgifter och tillgodoinsättningar.

Spara massor med tid!

Bild: Fakturabetalning med BGMax-filer

Egna fält

Det finns nu möjlighet att lägga till extra medlemsfält. Dessa fält kan vara av typen text, textbox, rullista (selectlista), kryssrutor eller till och med bilder/filer!

Det finns ingen begränsning antalet fält och dessa kan knytas till specifika platser i systemet, t.ex. endast på mina inställningar eller i bokningsprocessen.

Informationen från dessa går även att inkludera i exportunderlagen över medlemmar, medlemsmatrikel eller grupplistorna. Självklart är dessa fält även sökbara på Medlem > Sök!

Kontakta oss för mer information och aktivering av den här funktionen!

OCR

Nu kan ni även använda er av OCR på era fakturor för att göra det lättare både för klubben och era medlemmar att betala sina fakturor rätt.

Kontakta oss för mer information och aktivering av den här funktionen!

Redovisning

Med våra nya redovisningssidor får du full kontroll på ekonomiläget. Oavsett redovisningsmetod ser du direkt i klartext vad som ska bokföras.

Bild: Redovisning

QR-kod för betalning av fakturor

Nu finns möjlighet att inkludera en s.k. QR-kod på era fakturor. Dessa används för betalning av en faktura genom att ni läser in koden i er bank-app. För att aktivera, gå till System > Inställningar > Globala inställningar och fliken Verksamhet.

Observera att ni även måste ange ert organisationsnummer på fliken Klient för att koden skall visas.

Export av struktur

Få koll på bokningsstatus för en hel sektion på samma gång!

Den nya funktionen genererar en Excelfil med en enkel översikt för era sektioner, inklusive typ/nivå och grupp, samt information om beläggning (antal bokade platser) inom en vald period.

Ni hittar funktionen via Verksamhet > Verksamhetsstruktur > Exportera.

Historik/statistik

Den här funktionen ger en enkel översikt över de nivåer medlemmarna tidigare ingått i. Man kan välja att exportera 6, 12, 18 eller 24 månader bakåt i tiden.

Ni hittar funktionen via Verksamhet > Bokningar > Historik.

Slå ihop tävlingar

Den här funktionen används för att slå ihop två eller flera tävlingar. Detta är bra när man importerat statistik via OCTO och grodan, då ofta två separata tävlingar skapas för resp. dag.

Bild: Slå hop tävlingar

Pass, grenar, anmälningar och statistik kommer att föras över till den tävling ni väljer att behålla!

Ni hittar funktionen via Tävlingar > Översikt genom att välja minst två tävlingar och sedan trycka på knappen "Slå ihop tävlingar" längst ner på sidan.

Grupplistor som MS Excel

Som komplement till grupplistor som PDF går det även att exportera dessa som Excelfiler, för en eller flera grupper. Dessa exporteras via Verksamhet > Bokningar > Översikt eller via Ledarinloggning > Start.

Sektionsspecifika anmälningssidor

Det går nu att skapa anmälningssidor för en vald sektion. Detta görs i Hemsida > Innehållshanterare och när man valt "Anmälningar" som Infoga sida kan man nu välja att endast visa en specifik sektion. Gör man inget val i listan kommer alla tillgängliga grupper i alla sektioner att visas.

Lösenordshantering

Det är nu möjligt för era medlemmar att direkt byta sitt lösenord när man är inloggad. För att inkludera sidan, gå till Hemsida > Innehållshanterare och skapa en ny sida. Välj att inkludera sidan Medlem > Lösenordshantering och spara. Lägg den under Mitt konto för snabb åtkomst.

Bild: Lösenordshantering

2. Förbättrat!

Avvikande aktivitetspriser

Nu går det att ange avvikande priser för aktiviteter för resp. medlemstyp. När man lägger till en ny, eller redigerar en befintlig grupp kan man ange ett pris för en eller flera specifika medlemstyper, samt ett pris för icke-medlemmar.

Bild: Avvikande aktivitetspriser

Texteditor/filhanterare

Texteditorn och filhanteraren som återfinns på flera platser i systemet har uppgraderats till sina resp. senaste versioner.

Det här innebär bättre användarvänlighet, funktioner för att t.ex. snabbt inkludera "veckoscheman" (se verktyget "mallar") och snyggare formatering av text.

Förbättrad kontoregistrering!

Flödet för kontoregistrering har förbättrats avsevärt. När man skapar ett konto blir man direkt inloggad och uppmanad att ange ett lösenord, sen är man igång och kan göra en aktivitetsbokning. Kontot kan därmed aktiveras vid ett senare tillfälle. Observera att om man loggar ut måste man aktivera sitt konto och ange ett nytt lösenord för att åter kunna logga in.

Ledare > Aktivering

Då man aktiverar sitt ledarkonto loggas man nu in automatiskt.

E-postlistor

Nu finns möjlighet att skapa e-postlistor baserat på betalda eller obetalda medlemsavgifter. Ni hittar funktionen på Medlem > Sök > Sök erlagda medlemsavgifter och fungerar på samma sätt som Excelexporten. Välj det nya alternativet E-postlista längst ner.

Övriga förbättringar är att det nu går att filtrera bort dubbletter från e-postlistor, båda via den nya funktionen och när man skapar en ny lista via Verksamhet > Bokningar > Översikt.


3. Mycket mer är på gång!

Ny layout!

Vi håller just nu på att testa nästkommande version av systemet. Vi är stolta att kunna presentera ett helt nytt utseende/design som dessutom är s.k. responsivt. Det här innebär att sajten anpassas efter skärmen som besökaren använder. Alltså samma upplevelse och användarvänlighet på er mobil eller surfplatta så som på datorn.

Bild: Ny design!

I den nya layouten finns även möjlighet till toppnavigering, d.v.s. huvudmenyn högst upp. Självklart finns den ordinarie vänsternavigeringen kvar för dom som fortsättningsvis vill använda den. Det finns även möjlighet att blanda hur man vill mellan de olika mallarna!

Gå gärna in på vår demo-sajt https://demo.kanslietonline.se/ för att se den nya layouten! Prova att skapa ett medlemskonto för att se de låsta sidorna!

Närvarohantering

Vi räknar med att ha en lösning på plats under hösten! Och förhoppningsvis även full integration med IdrottOnline!

Utvecklingsprotokoll

Att kunna bygga upp sina egna protokoll som tränare kan fylla i och deltagaren se (det som t.ex. kallas Simlinjen inom Svensk simning).Kommentarer: (0)
Lägga till en kommentar
 
 
Fullständigt namn:
E-Post:
Kommentarer:
CAPTCHA Verifikation 
 
Fyll i texten du ser i bilden i textrutan nedan. Detta krävs för att förhindra automatiska registreringar och inlagor.

Help Desk Software by Kayako support.kanslietonline.se/index.php?