Att byta teckenkodning från Grodan-export före uppladdning i KanslietOnline
Inlagd av Micke Andersson Den 19 April 2018 08:34 AM

Problem med att ÅÄÖ och andra specialtecken inte visas i filer som exporteras från WinGrodan?

Det beror på att teckenkodning av dessa filer inte blir korrekt vid uppladdning i KanslietOnline. För att det ska bli rätt måste ni själva ändra teckenkodning av filerna innan dom laddas upp hos oss.

1. Ladda hem Notepad++ (gratis!) som är en avancerad texteditor:
    https://notepad-plus-plus.org/download/
  2. Efter att ni installerat programmet, öppna den html -eller textfil som Ni exporterat från Grodan.
  3. Gå till "Encoding" och ni ser nu ANSI förvalt, välj "Convert to UTF-8". ändra teckenkodning av textfiler
  4. Spara filen, antingen sparar ni över originalfilen eller med ett nytt namn.
  5. Ladda upp filen som vanligt i KanslietOnline i filhanteraren och alla tecken kommer nu att visas korrekt.