Delning via Facebook / Facebook-app

För att aktivera delningsfunktioner via Facebook krävs att man lägger till och aktiverar en Facebook-app.

Förberedande steg
Ta fram er logotype och anpassa en bild som är 1024x1024px med transparent bakgrund. Spara som PNG.

Skapa en Facebook-app

1. Logga in på ditt Facebook-konto.
  2. Klicka på den här länken: https://developers.facebook.com/apps/create/
  3. Du ser nu en sida SELECT APP TYPE, välj "Ingen" längst ner och klicka dig vidare.
  4. Nu ska du ange grundläggande information om din app
    • Ange ett namn, t.ex. namn på föreningen.
    • Låt övriga fält vara och och klicka på "Create App", du får nu ange ditt Facebooklösenord som bekräftelse.

5. Gå till Settings och Basic
    • I fältet App domains, ange domännamnet till er hemsida.
    • Ange URL till era medlems  -och användarvillkor i fälten Privacy Policy URL och Terms of Service URL.
    • Klicka i fältet App icon och välj den bild/logotyp du förberedde i steg 1 ovan. Storlek måste vara 1024x1024 pixlar och med transparent bakgrund.
    • Scrolla längst ner på sidan, klicka på Add platform och välj Website. Klicka på Next.
    • Ange adressen till er hemsida i fältet Site URL och klicka på Save changes längst ner på sidan.
  6. Scrolla högst upp på sidan och klicka på App mode så att den växlar från Development till Live. Klicka på App ID för att kopiera ert unika nummer.

Gör inställningar i ert KanslietOnline-system

1. Gå till System/inställningar och fliken Övrigt.
  2. Under Integrationer på höger sida, bocka i Facebook och klistra in ert unika App ID i fältet. Spara ändringarna längst ner på sidan.

Nu kommer knappar för att dela sidor visas på Nyheter, aktiviteter och på andra ställen i systemet.