Familjemedlemskap

För information om hur man lägger till en medlemstyp för familjemedlemskap, se artikel Medlemstyper.

När man lagt upp en typ samt avgifter för familjemedlemskap behöver man antingen skapa familjer själv, alt. öppna upp för att tillåta medlemmarna själva att skapa ett familjekonto.

Gå till System > Inställningar och välj JA i listan Familje/gruppfunktion. Glöm inte att spara.

När en medlem loggar in visas nu ett meddelande Skapa ett familjekonto på startsidan.

För att lägga upp en familj manuellt, sök upp medlemskontot via Medlemmar > Sök och gå in på kontosidan. Till höger på skärmen finns en ruta Grupp/Familjekonto. Klicka på rubriken för att expandera rutan. Sök fram nästa medlem (namn, medlemsnummer mm.) som ska ingå i familjen, tryck OK på ev. frågor som kan komma att dyka upp.

Medlemstypen kommer att ändras automatiskt till typen för familjemedlemskap. För att radera en familjemedlem, gå in på personens konto och klicka Ta bort. För att radera ett helt familjekonto, gå in på den som är ansvarig för familjen och klicka Ta bort familjekonto.