Dokument

Med dokumentfunktionen kan man skapa mappar där man kan samla filer och viktiga dokument för att dela mellan ledare och medlemmar. Det går att ange åtkomst till en mapp baserat på medlemstyp (medlem), tidigare deltagande (medlem) eller användargrupp (ledare/administratör).

Mappar

Gå till Mappar > Lägg till för att skapa nya mappar. Ange en förälder, ett namn, om mappen ska vara publik på hemsidan och ev beskrivning av vilken typ av filer mappen innehåller. Om inställning för publik mapp är gjord kommer eventuella undermappar ärva denna inställning från Föräldern.

På översikten visas alla mappar, dess indelning, datum för senaste fil etc. Längst ut på varje rad finns verktyg för att kopiera snabblänk till en mapp, som t.ex. kan användas vid ett medlemsutskick. Klicka på hänglåset för att ange behörigheter.

OBS! Undermappar kommer att ärva behörighet från dess förälder. När en ny mapp skapas måste man ange behörighet för att någon ska kunna se den eller få tillgång till dess filer.

Behörigheter

För att ange behörigheter, klicka på ”hänglåset” på raden för den mapp ni vill ändra. En dialogruta öppnas nu, där man kan ange behörighet för:

• Medlemmar
    • Genom medlemstyp. Endast medlemmar med dessa medlemstyper kommer att ha åtkomst till mappen.
    • Genom tidigare deltagande. Endast medlemmar som deltagit i de verksamhetsdelar man anger kommer att ha åtkomst till mappen.
  • Användare (ledare/admin)
    • Genom användargrupp.

Kopiera direktlänk till mapp

Tryck på ikonen kopiera så visas direktlänk till en mapp för medlemmar och användare. Dessa länkar kan delas i t.ex. ett e-postutskick till medlemmar.

Filer

Gå till Dokument > Hantera. Nu visas en översikt över alla filer.

Välj Mapp högst upp på sidan. Klicka på knappen till vänster om papperskorgen för att ladda hem filen, eller klicka på papperskorgen längst ut på raden för en fil för att radera den. Genom att trycka på filnamnet går det att ändra filnamn.
Genom att markera/bocka i kryssrutan intill en fil, kan man med menyn Med markerade flytta en eller flera filer mellan olika mappar.

Widget

Skapa en widget för era utvalda dokumentmappar, se länk till artikel om widgets