Kontering/kontodimensioner

För att komma igång med de nya bokföringsfunktionerna krävs det att man lägger upp sin kontoplan och kopplar resp. verksamhetsnivå/produktgrupp till rätt konto/kostnadsställe (och ev. projekt).

Se artiklar i kategorin Konteringsdimensioner för samtliga artiklar hur ni lägger upp er kontoplan.

När inställningar gjorts för samtliga verksamhetsdelar och produktgrupper, gå till Ekonomi > Inställningar > Kontering och fliken Översikt.

Om ni ser några nollor (0) i kolumnerna  Kontonummer och Kostnadsställe betyder det att någon del saknar inställning, se namnet och komplettera dess inställningar.

När alla inställningar har gjorts kommer alla nya fakturor som skapas i systemet att få dessa inställningar.

För att tillämpa inställningarna på befintliga fakturor,  ta kontakt med oss på support@kanslietonline.se så hjälper vi er med det!