Konto/kostnadsställe/projekt

Gå till Ekonomi > Inställningar > Kontering och fliken Dimensioner. Lägg upp era konton och kostnadsställen (och ev. projektnummer) med hjälp av formuläret. Koppla avgifter På samma sida, klicka på fliken Avgifter. Välj konto/kostnadsställen för resp. avgift. När det gäller medlemsavgifter är det möjligt att ha avgiftsbaserade inställningar, klicka på länken för att ange enskilda inställningar, eller sätt en standardinställning som ska gälla alla medlemstyper.

Verksamhetsinställningar

Innan inställningar kan appliceras på verksamheten, gå till System > Inställningar och fliken Verksamhet. Vid Redovisningsinställningar, välj Frivilligt eller Obligatoriskt i rutan Använd konteringsdimensioner. Glöm inte att spara längst ner på sidan! Gå därefter till sidan Verksamhet > Struktur > Sektioner och fliken Konteringsdimensioner. Ange inställning för resp. sektion. Det är möjligt att för enskilda inställningar för resp. typ och nivå. Gå då till fliken Konteringsdimensi...

Webbshop/produktinställningar

Gå till Webbshop > Produktgrupper och fliken Konteringsdimensioner. Ange inställningar för resp. produktgrupp. Precis som med verksamhetsdelen går det att göra inställningar ner på varje enskild produkt. Gå till Webbshop > Produkter och fliken Konteringsdimensioner. Utöver konto och kostnadsställe kan man även ange ett projektnummer för enskilda produkter. Om man inte gör några inställningar för en enskild produkt, kommer inställningarna från produktgruppen att tillämpas.