Hur kan vi hjälpa till?

SIE-fil

För att slippa bokföra manuellt kan ni exportera en SIE- fil som ni istället kan läsa in i ert bokföringsprogram. Vi har stöd för SIE4 format som inkluderar all transaktionshistorik i systemet enligt vald period. SIE-filen kan endast tas ut om ni använder er av faktureringsmetoden. Inställningar för bokföringsmetod och bokföringskonton Innan filen kan tas ut behöver ni ha korrekta inställningar. Börja med att ställa in korrekt bokföringsmetod genom att gå in på System > Inställningar, välj ...

Sök faktura

Gå till Ekonomi > Sök Faktura. Nu visas ditt senaste sök automatiskt. Ange villkor i formuläret, genom att klicka Avancerad sökning fälls ytterligare alternativ ut. På resp. fakturarrad finns verktyg för kreditering, påminnelsefakturering och för att registrera inbetalningar. Man kan även markera en eller flera rader genom att klicka på dom, därefter finns ett antal verktyg/exportmöjligheter under knappen Med markerade. Klicka på en medlems namn för att komma till kontosidan. Klicka på res...

Påminnelsefakturering

Gå till Ekonomi > Påminnelser. Du ser nu en översikt dels av fakturor som redan förfallit, men även ev. tidigare påminnelsefakturor som inte betalats. Använd filterfunktionerna i toppen på sidan för att filtrera urvalet. Markera en eller flera rader och tryck på Skapa påminnelsefakturor högst upp för att skapa nya påminnelser.

Kreditering

För att kreditera en eller flera fakturor samtidigt, gå till Ekonomi > Kreditering. På sidan man kommer till matar man in fakturanummer, ett fakturanummer per rad, klicka sedan på Nästa. Om en faktura inte går att välja beror det på att den inte kan krediteras. Det gäller bl.a. kreditfakturor eller fakturor som redan är kvittade/krediterade. Välj om ni vill skicka e-postavisering och klicka på Skapa kreditfakturor.

Ledare/löneunderlag

På sidan Ekonomi > Ledare/Löneunderlag tar man ut en lista över ledares arvoden baserat på rapporterad närvaro. Ange inställningar i formuläret och tryck Exportera för att generera en Excelfil.

Kontering/kontodimensioner

För att komma igång med de nya bokföringsfunktionerna krävs det att man lägger upp sin kontoplan och kopplar resp. verksamhetsnivå/produktgrupp till rätt konto/kostnadsställe (och ev. projekt). Se artiklar i kategorin Konteringsdimensioner (/298985-Konteringsdimensioner) för samtliga artiklar hur ni lägger upp er kontoplan. När inställningar gjorts för samtliga verksamhetsdelar och produktgrupper, gå till Ekonomi > Inställningar > Kontering och fliken Översikt. Om ni ser några nollor (0...

Fakturamallar

På Ekonomi > Inställningar > Fakturamallar kan ni se och redigera fakturamallen, logotyp, sidfot etc. Tryck på Redigera för att ändra något i befintlig mall eller på förstoringsglaset för att förhandsgranska mallen.

Betalsätt

På sidan Ekonomi > Inställningar > Betalsätt hanterar ni de betalsätt ni vill använda. OBS! var noga med att endast aktivera de betalsätt ni har avtal för. Kontakta oss för mer information kring kort -och bankbetalning samt Swish. Gula rader indikerar de betalsätt som är aktiva. Kryssa i rutan på resp. rad för att aktivera.