Lås period/termin

När en period/termin har rapporterats färdigt bör man låsa den. Då kan inga fler ändringar ske och dessa tillfällen försvinner ut ledarens närvarogränssnitt.

Gå till Verksamhet/Grupper och fliken Aktivitetstillfällen.

Ange period/termin och välj  Rapporterad i listan Status.

Klicka på Sök så visas alla rapporterade tillfällen för perioden.

Markera alla (eller de enskilda tillfällen du vill låsa) och gå därefter till menyn Med markerade och välj Lås tillfällen.

Om sökningen ger fler än 900 träffar får du göra om sökningen tills alla tillfällen har låsts.

Låsta tillfällen kan låsas upp om ändringar måste göras, antingen via funktionen ovan Lås upp tillfällen eller på ett enskilt tillfälle, men kan endast göras av en administratör.

Det går även att låsa tillfällen för en specifik aktivitet genom att gå in på den och därefter fliken Aktivitetstillfällen