Verksamhetsinställningar

Innan inställningar kan appliceras på verksamheten, gå till System > Inställningar och fliken Verksamhet

Vid Redovisningsinställningar, välj Frivilligt eller Obligatoriskt i rutan Använd konteringsdimensioner
Glöm inte att spara längst ner på sidan!

Gå därefter till sidan Verksamhet > Struktur > Sektioner och fliken Konteringsdimensioner.  Ange inställning för resp. sektion.

Det är möjligt att för enskilda inställningar för resp. typ och nivå. Gå då till fliken Konteringsdimensioner på sidorna Verksamhet > Struktur > Typer resp. Verksamhet > Struktur > Nivåer

Om inga sådana inställningar görs kommer de inställningar man angav på resp. sektion att appliceras "hela vägen ned".

På Nivå och Grupp går det även att ställa in projektnummer. Gå till Verksamhet > Struktur > Nivåer och fliken Konteringsdimensioner alt. gå in på den grupp ni vill göra inställningar på och se längst ner till höger på sidan.